Mode

Het woord mode is ooit ontstaan in Frankrijk, de meeste mensen linken dit woord aan kleding maar echter is het een synoniem voor wat er op dat moment hip of aantrekkelijk is. Tegenwoordig word het dus ook vaak gebruikt voor kleding en hoor je vaak de term dat het in de mode is.

Wat er in de mode is verschilt regelmatig vooral als het om kledingstukken gaat. Er worden door designers meerdere kledingstukken ontwikkeld en uitgebracht op grote modeshows. Deze modeshows zijn het begin van de nieuwste trends en voor je het weet hangen er in alle winkels de nieuwste mode. Toch is het leuk om te zien dat er niet alleen nieuwe dingen in de mode komen maar soms word er gerefereerd naar oude mode artikelen die ooit uit de mode zijn geraakt en terug zijn gekomen met een sprankeltje nieuw leven erin. Zo heb je bijvoorbeeld bepaalde sieraden of shirtjes die plots weer helemaal hip zijn terwijl jij ze nog ergens achter in de kast hebt liggen omdat het ooit niet meer in was.

Omdat mode zo vaak veranderd, in elk geval ieder seizoen, is het een duur grapje om continue in de nieuwste mode te lopen. Wanneer jou portemonnee niet toe reikend genoeg is kan je ervoor kiezen om je eigen oude kleding te pimpen naar de laatste mode trends of om zelf je eigen kledingstukken te gaan maken. Hiervoor zal je wel artikelen zoals een naaimachine, garen en accessoires moet aanschaffen en misschien zelfs wel een naaicursus of een boek om te leren hoe je je eigen kledingstukken maakt. Maar eenmaal op gang kan je naar hartenlust gaan beginnen en kan je de meest prachtige creaties maken, wellicht kan je zelfs zelf een trendsetter worden met je eigen gemaakte kledinglijn en op die manier heb jij altijd de nieuwste mode!