Zelf een decoratieve ladder maken van takken

Als decoratie in huis heb je onwijs veel mogelijkheden, de woon winkels liggen er vol mee en met een creatieve geest kan je binnen no-time je huis vol hebben met decoratie. Sommige mensen vinden het juist leuk om zelf decoratie te maken voor hun woning, op deze manier kan je namelijk iets compleet afstemmen op jou smaak en stijl en geef je er een persoonlijke draai aan. Een van de dingen die je zelf zou kunnen maken is een decoratieve ladder, maar waar begin je dan?

Stap 1:

Bedenk welke grootte de ladder moet hebben. De afmeting is natuurlijk belangrijk omdat je takken moet zoeken in deze maten. Ook kan je bedenken welke kleur je de ladder wilt geven.

Stap 2:

Op zoek gaan naar takken klinkt makkelijk maar vind er maar eens een die ook de ideale dikte en lengte heeft. Daarnaast mag hij niet te gebocheld zijn want dan is het moeilijk om de treden ertussen te plaatsen. Ga er lekker op uit en scan de omgeving goed naar de ideale takken.

Stap 3:

De ideale takken gevonden? Dan kan je beginnen met ze laten drogen, dit is het beste om binnen te laten doen. Wanneer ze dan niet meer vochtig zijn kan je beginnen met de schors verwijderen mits je dit wil uiteraard, daarna kan je de gaten gaan boren waar je schroeven door gaan om de treden te bevestigen. Dan kan je de treden bevestigen.

Stap 4:

Heb je alles in elkaar gezet? Dan kan je de ladder gaan schilderen of behandelen met blanke lak. Dit is belangrijk omdat je hiermee de ladder langer goed kan houden en je wil natuurlijk wel een duurzame ladder maken. Vooral als je deze in de badkamer wil plaatsen is het een must om de ladder goed na behandeld te hebben.